Lokallagenen møtes i følgende lokaler:

AVD.VESTFOLD/TELEMARK: Clarion Collection Hotel Bryggeparken, Langbrygga 7, 3724 Skien

AVD.TRØNDELAG: Thon Hotel Prinsen, Kongens gate 30, 7012 Trondheim

AVD.AGDER: Scandic Bystranda, Østre Strandgate 74, 4608 Kristiansand

AVD.OSLO: PIO-Pårørendesenteret I Oslo, Hammersborg Torg 3, 0179 Oslo

AVD.ROGALAND: Scandic Stavanger City, Reidar Berges Gate 7, 4013 Stavanger

AVD.BERGEN: Loftet, Mental Helse sine lokaler, Nygaten 3, 5017 Bergen

AVD.BODØ OG OMEGN: Scandic Havet Hotel, Tollbugata 5, 8006 Bodø

I regi av OCD teamet i Helse Bergen har det nå vært gjennomført 2 dugnadsuker ved Oslo Universtetssykehus med grunnopplæring av 50 terapeuter i 4-dagers format av OCD-behandling. Gjennom disse dugnadene har 100 pasienter gjennomgått 4-dagers intensiv OCD-

Ananke vil gi ros til OCD-teamet i Helse Bergen ved Gerd Kvale/Bjarne Hansen og til ledelsen ved OUS/angstpoliklinikken på Gaustad som har fått dette til i fellesskap. For våre medlemmer og andre som har stått lenge på ventelister, vil dette arbeidet gjøre en helt vesentlig og forhåpentlig stor forskjell.

Ananke-Agder arrangerer en dagstur for barnefamilier hvor en av foreldrene har Tvangslidelse (OCD).

Vi vet at OCD kan forstyrre familielivet på forskjellige måter. Foreldres unngåelsesmønster og overfokus på farer, synes å kunne ”smitte” over på barn.

Vi ønsker å samle noen familier hvor en av foreldrene har fått OCD behandling, til en dag med samvær og lek, sammen med barna. Dette vil bety naturlige aktiviteter for årstiden som småkrabbefiske, utforskning av småkryp og dyreliv, fisketur, måltid med grilling osv. Den andre foreldren er også velkommen til å være med, og vi vil arrangere ”Partnerenes time” , hvor det vil være mulighet for å drøfte hvordan man som partner kan støtte opp under normalisert lek, samvær og atferd tiltross for OCD i familien.

Ansvarlig for innholdet i dagen vil være nestleder i Ananke Agder og leder av OCD-teamet ved DPS Solvang, Gunvor Launes. Flere av Anankes medlemmer vil være i komiteen og bidra på forskjellige måter.

Tid: Lørdag 10. juni fra kl. 10.00 til ……… så lenge dere vil være ……….

Sted: Launes i Harkmark, Mandal

Du kan kontakte ansvarlig for denne dagen, Gunvor Launes, ved behov for mer info. Vi arrangerer for øvrig et infomøte på DPS Solvang tirsdag den 30.mai kl. 18.00-19.00, for alle som er interessert.
Det vil være bindende påmeldingsfrist seinest fredag den 2. juni 2017.
Send SMS til Gunvor Launes, (47661428)

Pris: Medlemmer av Ananke gratis og ikke-medlemmer kr 300,- pr. familie.

Hjertelig velkommen, med eller uten partner, og med ett eller flere barn. Ungdommer som har lyst til å være med å hjelpe til, er spesielt velkommen.
For Ananke Agder
Linda Breland Nikolaisen

Morten Homane er psykolog ved OCD teamet i Telemark.

Hver torsdag mellom 18.00 og 19.00 kan dere sende mailer ang tvangslidelser (OCD) og behandling til Morten. Han vil svare på mailer med generelle spørsmål rundt lidelsen og behandling, han kan ikke gå ikke inn i enkeltsaker og svarer ikke på spørsmål ang medisin og medisinering.

©2017 Ananke. All Rights Reserved.

Search