• 9381 7441

Julebrev 2017

Ved inngangen til julehøytiden er det også tid for noen refleksjoner om foreningen gjennom 2017.

God jul fra AnankeDen store hendelsen som vi er stolte av, er at vi kunne feire 25 år som forening med en flott jubileumssamling på Røros Hotell for våre medlemmer og fagpersoner. Ved denne samlingen ønsket vi å vektlegge det sosiale felleskapet for medlemmene og alle de fine tilbakemeldingene bekteftet at man virkelig fikk et fint opphold. Mange benyttet seg også av den nye Spa avdelingen til Hotellet, dette var balsam for både kropp og sjel.
I rolige og vakre omgivelser på Røros fikk vi også dekket det faglige ved Erna Marie Moen og Patrick Anthony Vogel for de pårørende, og Grethe Sørø Baardsen og Svein Haseth for brukerne. Dette ble svært vellykket og skapte gode rammer for diskusjoner og ikke minst påfyll som hjelper den enkelte i sin hverdag med OCD.
Erna Marie og Patrick har gjennom svært mange år gjort en uvurderlig innsats for Ananke, derfor var det med stor glede undertegnede på vegne av sentralstyret kunne dele ut æresmedlemskap til begge.
Kari Flock og Kristina Olsen Gidefeldt var med helt sentralt fra oppstart av foreningen i 1992 og kom etterhvert tilbake og bidrar i dag med å fortelle om sine egne erfaringer med OCD. Vi vet at svært mange henter inspirasjon og motivasjon ved å lytte når Kari og Kristina deler sine historier med oss på. Derfor var det naturlig og også en glede å dele ut æresmedlemsskap til disse to flotte damene som sprer både humor og livsglede rundt seg.

Like naturlig og svært gledelig var det også å tildele et æresmedlemskap til Sidsel. Gjennom 25 år har hun vært helt sentral i driften av foreningen og hennes viten og pågangsmot har betydd enormt for veldig mange medlemmer i disse årene.

Foreningen arbeider også aktivt for at flest mulig skal få effektiv, snarlig og god behandling. Vi er svært glad for at Ananke bidrog til de to dugnadene ved Oslo Universitetssykehus i vår, for å få ned ventelistene for behandling. Her gjorde OCD teamene landet rundt en en stor og verdifull innsats i løpet av to uker. Vårt mål er at alle skal få et godt behandlingstilbud så snart som mulig. Man skal ikke måtte sette livet på vent, hverken for egen eller familiens del ved å stå i månedsvis på en venteliste.

Våre tillitsvalgte og Likepersoner gjør en flott innsats for å hjelpe dem som sliter, brukere og pårørende. Foreningen bistår også i komplekse saker som krever kontakt med Pasientombudet og/eller Fylkeslegen. Dette er en stor ekstra belastning for brukere og pårørende, derfor betyr det mye å ha foreningen som kan hjelpe når slike situasjoner oppstår.

Ananke har rundet 25 år og vi har grunn til å være stolte over det. Samtidig er både vår intensjon og ønske at Ananke også skal være der for våre medlemmmer i fremtiden. Da trenger vi rekruttering av nye medarbeidere, tillitsvalgte og Likepersoner. Det er mange av våre medlemmer som har svært mye kompetanse på det å leve med, eller være nær pårørende. Ønsker du å dele av din erfaring og samtidig være til støtte for andre som sliter, ikke nøl med å kontakte oss. Akkurat du kan være den som kan motivere og gjøre en vesentlig og avgjørende forskjell for andre i en vanskelig livsfase.
I 2018 ønsker vi å styrke arrbeidet i våre lokallag og legge til rette for flere lokale medlemsmøter og med ulike temaer og forelesninger.

Det gjøres en stor innsats hvert år med å søke på midler. Noen får vi full uttelling på, andre avkortes eller blir avslått. En viktig oppgave vi ser, å reise ut til skole- og Kommunehelsetjenesten og informere om OCD som lidelse, dens utfordringer og behandlingstilbud. Vi gir oss aldri og skal få til dette også.

I 2018 er vårt mål å fortsette og videreutvikle det gode samarbeidet vi har med fagmiljøene og NFKT for felles fremtidige OCD kongresser og andre arrangementer.
Vi retter en stor takk til alle som har bidratt til et godt år for foreningen i ulike sammenhenger og vi skal fortsette arbeidet til felles for en enklere hverdag for alle våre medlemmer.

På vegne av sentralstyret ønskes dere alle en Riktig God Jul og et Godt Nytt År!


Med vennlig hilsen
Arne Strand
-styreleder-

This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!
©2019 Ananke. All Rights Reserved.

Search