• 9381 7441

Referater fra Ananke Unge


Referat fra møte tirsdag 3/5-2011

Vi var 9 stk tilsammen på møtet, hyggelig at nye folk kommer og deler sin historie og det de har på hjertet. Håper å se dere alle igjen Smile. Vi snakket om forskjellige metoder innenfor psykologien, hva passer best for den enkelte som skal gå i terapi? Ikke alle vil kaste seg ut i eksponeringsterapi. Noen har først behov for å rydde opp i ting som har skjedd i barndommen. Metodene som ble nevnt var blant annet psykodynamisk metode, og kognitiv terapi. Vi var så heldig å få besøk av en psykolog, som kunne forklare oss hva de forskjellige metodene gikk ut på.

Vi snakket også om hvor grensen går for hva som er tvang. Hvilke tanker er det normalt å ha, og når går de over til å bli tvangstanker, eller tvangsgrubling? Det er veldig vanskelig å være bevisst på det. Spesielt når man har slitt med tvangstanker en stund, da er det ikke like lett å se.

Vi sees 7 juni. Siste møtet før sommerferie Cool

Hilsen Maria

 

Referat møte tirsdag 1. Mars

Vi var 9 stykker på møtet for ananke unge i dag, veldig hyggelig! Vi fikk blant annet besøk av en fra ananke i Stavanger, som skal opprette et ananke unge der, veldig bra at dette sprer seg. Lykke til!

To av medlemmene våres hold foredrag om motivasjon og behandling. Flotte foredrag! Vi fortsatte å snakke om motivasjon etter foredragene. Vi trenger motivasjon for å bli bedre, hvor kan vi hente motivasjonen fra? Å stå i angsten er vanvittig vondt! Vi må prøve å tenke: hva er det jeg vil få ut av dette, hva er motivasjonen min for å bli frisk? Min motivasjon var/er at jeg har lyst på barn en gang i fremtiden. Og med min tvang og alt rundt, ville ikke dette fungert for meg hvis det hadde fortsatt på den måten som det gjorde.

Det er lettere å handle når man har motivasjon, og et mål man vil nå. Det er også viktig med folk rundt som støtter deg gjennom den vanskelige tiden. Det kan være alt fra psykologer, sykepleiere, til venner og familie. Å bli heiet opp og frem er kjempeviktig! Bare se på Northug og Bjørgen nå, de henter frem det ekstra de har av krefter, selv om de er dødsslitne, når de hører hvordan folk jubler på sidelinjen! Man får så mye ekstra energi av at andre støtter og heier!

Vi snakket også om hvilke interesser vi har på fritiden, og hva vi gjør for å ”glemme” tvangen for en stund. Folk nevnte trening, være med venner, spille dataspill og bowling. For meg hjelper det å danse, er blitt helt hekta Smile

Nå går vi mot lysere tider folkens! Ingenting er bedre enn det Cool

Hilsen Maria

 

Referat møte 1/2-2011

Tirsdag 1/2 var vi bare 4 stk. Skulle ta opp viktige ting denne dagen, synd at så få kom, men sånn er nå det. Håper flere kommer på møtene fremover, nå er det bare 4 ganger til før det er sommer, så får vi se hva som skjer med ananke unge etter det.

Vi tok opp hvordan møtene skal bli fremover. Få har kommet i det siste, og det blir ikke samme samtalen rundt bordet når man er så få. Jeg føler hvertfall at noe må gjøres for at folk skal komme oftere. Har tenkt at det har vært for lite fokus på hva vi kan gjøre for å bedre vår egen situasjon. Vært mye prat om at vi har det vanskelig - og selvfølgelig skal vi kunne prate om det. Men jeg føler vi må være mer fokusert på hva vi selv kan gjøre for å få det bedre. Vil høre hva dere tenker om dette. Gi meg gjerne tilbakemelding.

Jeg og de tre andre som var tilstede ble enige om at vi fremover skal ta opp forskjellige temaer på hvert møte. Neste gang - altså 1/3 skal to medlemmer snakke om motivasjon og behandling. Håper mange kommer for å få med seg dette. Etter de har fremført innlegget sitt (ca 5 minutter) skal vi alle diskutere rundt disse temaene. Vi skal også bestemme oss for andre temaer vi skal ta opp på møtene som kommer, forhåpentligvis er det noen som ønsker å holde et lite innlegg. Smile

Vi koste oss vi som var på møtet i går. Fikk en intens og interessant samtale om at vi har hørt på samfunnets normer og regler i så stor grad at vi har blitt perfeksjonister senere i livet - vi skal ikke gjøre noe feil, vi skal gjøre det som er riktig. De fleste mennesker handler utifra både sine lyster (id) og samfunnets normer (superego) - en god balanse mellom disse. I freuds personlighetsteori kalles dette for ego. Vi med tvang (hvertfall vi som var der i går) handler utifra det som kalles superego, som er perfeksjon. Vi handler utifra det samfunnet vil at vi skal gjøre - vi er veldig samvittighetsfulle. Vi snakket om hvordan foreldrene våre kunne latt oss få lov til å "feile mer". At "alle mennesker gjør feil - det er normalt" er noe som ikke skal gjelde oss. Hvordan kunne miljøet vårt latt oss få feile litt mer, prøve ut litt mer, uten at det gikk utover god oppdragelse? Spennende tema, kanskje vi tar opp dette igjen neste gang, vi fant nemlig aldri noen konklusjon....

Les mer om Freuds personlighetsteori her: http://no.wikipedia.org/wiki/Id,_ego,_og_super-ego

Håper som sagt flere kommer neste gang, hadde kjøpt inn en del snacks - ikke sunt for oss som måtte spise opp alt selv Cool

Maria

 

Referat møte 7/1-2010

Denne tirsdagen i desember var vi rundt 8 stk. Vi var altså ikke mange, men en koselig liten gjeng. Hvor resten har blitt av vet jeg ikke, de sitter vel hjemme og ser på julekalender på TV og spiser pepperkaker SmileDet må til nå i jula. Kom noen nye, kjempekoselig! Hele gjengen er positive som alltid selv om juletider kan være krevende på mange måter. Vi snakket en del om hvordan vi takler mørketiden nå som den er her for fullt. Vi snakket også mye om at det er vanskelig å føle seg så alene om tvangen. Selv om det er godt å møte andre på anankemøtene er det ikke så mange som har nøyaktig samme tvang som en selv. Det er så mange sider av denne tvangslidelsen, og den bryter ut på så mye forskjellig.

Jeg håper å se mange på pizzaavslutningen! Hvis ikke ønsker jeg dere alle en god jul og et godt nytt år.

Nytt år - nye muligheter! Smile

NB: Skal høre med tidemannsstuen om når vi kan få ha møte i januar. Det var tydelig stemning for det.

Juleklem fra Maria Smile

 

Referat møte 2/11-2010
Tirsdag 2. November var vi til sammen 10 stk. Vi tok samme runde som sist, hvor vi fortalte om hvordan vi har hatt det siden sist. Var litt kortere denne gangen, så vi fikk snakket litt generelt etterpå også. Ikke så mange som hadde opplevd så mye siden sist, hadde ventet mer høstdepresjon hos folket, men det virker som at de klarer seg bra. Det er godt å høre. Etter vi hadde tatt runden og alle hadde fått sagt noe om seg selv, tok vi opp temaer som det å akseptere sin egen tvang - ikke late som at den ikke finnes, om vi prøver å eksponere oss i hverdagen – eller om vi tar den enkle utvei og utsetter det ”til en annen gang det passer bedre”, og hvordan tvangen begynner med noe, men flytter seg til andre ting også etter hvert. Mange hadde mye å bidra med på disse punktene. Flott! Tok også opp hva folk vil ha ut av møtene. Skal vi ha temaer eller bare løsprat? Hva ønsker folket? De fleste ville ha det løst, praten går jo gjerne av seg selv på disse møtene, men hvis folk har ønsker så si ifra til meg! Smile

Siste Ananke unge før jul er 7. desember. Vi sees da!

Go'klem fra Maria

NB; Ananke Unge's medlemmer tar juleavslutningen med pizza i desember sammen med de andre medlemmene i Oslo og regionen. Se evt Kalenderen forsiden på web'n her. Invitasjoner blir sendt.

 

Referat Ananke unge møte 5/10-10

Tirsdag 5 oktober var vi 14 stykker tilsammen! Veldig hyggelig at folk kommer igjen og at nye fjes dukker opp!
Et medlem foreslo at vi kunne ta en runde hvor alle kunne fortelle hva de slet med for tiden. Vi kjenner gjerne til hverandres historie, men hvordan vi har det nå, har vi ikke pratet så mye om. Denne runden var veldig vellykket. Folk fortalte om situasjonen de var i, hva som plaget dem og hva de grublet på. Det var interessant å se hvordan folk nikket og kjente seg igjen i de andres situasjon, mye pga at problemene nå dreide seg om skole og jobb som de fleste er i. Folk lyttet og ga råd etter hva de tenkte og hva se selv har gjort om de har vært borti det samme. Er veldig godt å prate med folk som virkelig skjønner deg, fordi de har vært borti det selv!. Det er god hjelp! Runden tok hele kvelden, folk hadde mye på hjertet, og som sagt: det var veldig vellykket! Så takk til medlemmet som kom opp med denne ideen. Den skal vi ta ibruk flere ganger.

Jeg hygger meg på disse møtene, og det håper jeg dere også gjør. Håper å se dere alle igjen neste gang, og nye fjes i foreningen er alltid velkommne! Vi sees!

Klem fra Maria :-)


REFERAT FRA UNGDOMSTREFF 01.09.2010

Etter en lang og god ferie er det nå klart for å starte opp ungegruppa igjen. Vi var 9 stykker denne gangen. Noen kjente ansikter og noen nye. Alltid kjempehyggelig at nye folk stadig tar turen innom og blir en del av gjengen.

Praten fløt godt og skravla gikk om alt fra NAV, mitt og Espens opphold på Østmarka, til hvordan vi takler tvangslidelsen i hverdagen og på jobb. Vi snakket også mye om grensen mellom en tvangslidelse og andre lidelser/diagnoser. Hva er forskjellen på OCD, tvangslidelse og tvangsmessig personlighetsforstyrrelse? Det er mye å sette seg inn i, og ikke alt er like enkelt å forstå. Godt vi har hverandre å diskutere med. Tror folk synes det var godt å få pratet ut siden det er så lenge siden sist.

Gleder meg allerede til neste gang, og håper å se mange!

Hilsen Maria


REFERAT FRA UNGDOMSTREFFET ANANKE UNGE I TIDEMANDSSTUEN

Tirsdag 1 juni hadde vi vårt andre møte i ananke unge. Vi ble 7 stk tilsammen, og valgte å sitte ute denne gangen siden det var så varmt og været var så flott.
Vi delte både gode og mindre gode erfaringer som hadde skjedd siden sist, og pratet mye om ting vi lurte på i forhold til hverandres tvang, og hva andre gjør for å få hverdagen til å fungere lettest mulig. Vi samtalet mye om arbeid i denne sammenheng, hva slags jobber vi merker at vi sliter med og hvilke jobber vi takler godt. Fint å høre folks erfaringer rundt dette, da arbeid når en sliter med OCD fort kan bli en utfordring. Ellers gikk praten i ett om også andre ting som ikke gjaldt OCD, og latteren satt løst hos oss alle. Det er tydelig at alle tar med seg sitt gode humør når de kommer på møtene våre. Vi har blitt en flott gjeng som finner tonen raskt når vi møtes. Håper å se enda flere (nye) ansikter neste gang.


Stor klem fra Maria :D


REFERAT FRA FØRSTE UNGDOMSTREFF I OSLO 18.05.10

- ANANKE UNGE-


Møtet Ananke Unge den 18. mai ble utrolig vellykket! 10 unge, både jenter og gutter kom til Tidemandsstuen. Vi ble først sittende ute i den hyggelige hagen i det nydelige og varme sommerværet.

Det ble så presentasjoner i stua i annen etasje, og ingen hadde heller motforestillinger til videre prat. Bl.a info to brukere: den ene fra sin 3-ukers intensivbehandling på Østmarka i Trondheim, og den andre brukeren som hadde gått gjennom evalueringsprogrammet der før opphold i postintensiven på Østmarka senere i år. Praten skjønte jeg gikk lett, om både deres egen OCD og opplevelser, men også annen diskusjon.

Undertegnede trakk seg litt tilbake en stund (som jeg også vil gjøre i fremtiden), men fikk likevel med meg siste del av den alvorlige, men gode diskusjonen rundt bordet! Dog, smilet og latteren var også godt representert!

Flere av oss ble også stående lenge utenfor i hagen etter endt møte.

Det var så hyggelig å møte slik flott ungdom, og jeg vet hva dere har slitt- og sliter med!

Takk også til Maria som står parat for Ananke Unge, og kanskje flere!

På gjensyn! Vel møtt senere også til andre som måtte være interessert!

Mvh
Mona K. Brester Viig

This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!
©2021 Ananke. All Rights Reserved.

Search