• 9381 7441

Referater fra Jevnakergruppen

Referat fra medlemsmøte 20. oktober 2009

Det ble litt tamt fremmøte på Engbo denne gangen også!

Bare Mona Brester Viig sekretør /sentralt - leder Oslo og hennes mann Per, samt min mann Ragnar og jeg hadde det hyggelig med gode samtaler. Litt kaffe med tilbehør ble det også.

Takk for en hyggelig kveld!

Mvh

Kristine

 

I stedet for medlemsmøte på Engbo, Jevnaker, ble det tirsdag 15 september holdt foredrag på Hotel Ringerike, Hønefoss av psykolog Randi Hersoug.

Hersoug jobber til daglig ved Oslo Universitetssykehus HF, Aker Poliklinikk for angstlidelser.

Temaet var OCD tvangslidelse, hvor hun holdt et flott foredrag om:

Hva OCD tvangslidelse er, hvordan den arter seg og behandling.

En stor takk til deg Randi Hersoug!

Fremmøte var overraskende bra. Totalt var vi 26 stykker.

Både brukere, pårørende og andre interesserte var til stede, men også helsepersonell var representert.

Det ble også stilt en rekke spørsmål som ble besvart etter beste evne.

I midlertid ble det blandt annet gitt positiv tilbakemelding på at det var forhåndsomtale i avisen. hvilket det var i to aviser - "Ringerikes Blad og Gudbrandsdølen Dagningen" (sistnevnte også med bilde).

Jeg, undertegnede ønsket velkommen og informerte litt om Ananke som organisasjon. Tok også etter hvert frem en liten brikke av min tidligere sykdomstilstand. To andre brukere kom også med tanker og følelser om sine ting.

Imidlertid var trofaste Mona Brester Viig, sekretær/sentralt - styremedlem og leder i Osloregionen til stede med sin mann Per,samt Arne Strand og hans kone Margun.

Veldig hyggelig!

Arne Strand vår Pårørende kontakt -styremedlem lokalt/sentralt og medlem i likemannsutvalget, snakket litt om hvor tøft det kan være for de pårørende, men at de nå har ting på gang....De jobber med saken.

Han opplyste også om denne grasrotandelen som vi så gjerne ønsker oss flere registrert på. Norsk OCD Ananke sin grasrotandel. 5% av innsatsen tilfaller da Ananke.

Håper alle fremmøtte hadde en fin kveld!

Tusen takk for oppslutningen!

Mvh

Kristine Wirstad

 

Referat fra medlemsmøte 18. august 2009

 

Velkommen til et nytt halvår i Ananke`s lokalforening, Jevnaker.  

Kristine hadde gleden av å ønske velkommen til nye medlemmer som kom helt fra Lillehammer, Flott!

Det ble innformert om Ananke som organisasjon, og hva vi kan bidra med til hjelp og støtte for mennesker med tvangslidelse og deres pårørende.

Snakket også litt om weekend samlingen på Gol.

Hadde mest bare programmet og referere til, siden jeg dessverre ikke fikk deltatt hele veien selv.

 Ellers var det tynt i rekkene med oppmøte. vi hadde uansett en hyggelig samtalekveld på Engbo, med enkel servering.

Ser imidlertid frem til foredrag med psykolog i september.

Dersom alt går i orden.

Det vil bli gitt nærmere opplysninger om tid og sted.

På vegne av Ananke, Jevnaker

Kristine Wirstad

 

REFERAT FRA SOMMERAVSLUTNINGEN PÅ JEVNAKER 16.06.09

En koslig samling med frukt, hjemmelaget mat og kaker. Vi ble slettes ikke mange, men vi fikk en interessant og hyggelig prat! Jevnaker ser frem til forelesning fra psykolog til høsten som vil ta opp OCD behandling, medisiner, tilleggslidelser mm. Da blir det også anledning til spørsmål.

Jevnaker (Oppland) tilhører Osloregionen. Det burde imidlertid være enklere for medlemmer og andre i Oppland, Hedmark og deler av Akershus/Buskerud å finne veien!

Avslutningen 16. juni startet kl 1800 og utover kvelden, så vi ble sittende en god stund på Engbo.

Kristine og Jevnaker ønsker alle en riktig god sommer!

Mvh

på vegne av Kristine Wirstad

Norsk OCD Forening Ananke, Jevnaker

Mona B.V

 

Referat fra første medlemsmøte 19. mai 2009:

Takk for et fint møte og oppstart på Jevnaker. En koslig stue hvor kjeks og kaffe mm var delikat satt frem på bordet.
"Engbo" ligger i hyggelige omgivelser med uteplass og mye grønt. Som forventet ble vi ikke mange, men de som møtte var hyggelige og utadvendte sjeler som virkelig strever!

Kristine ønsket velkommen. Videre informerte hun oss bl.a om møtet i Oslo hvor hun ga klarsignal til å "styre skuta" på Jevnaker. Hun har i forkant av møtet distribuert informasjon om Ananke/OCD og oppstarten på Jevnaker, både til div helsetjenester/DPS osv. Kristine er en bruker, men hun har vært utrolig iherdig, undersøkt behandlingsopplegg og rettigheter m.v. Hun har også virkelig strevet, men er i dag kommet godt ut av den sterke tvangen. Kristine er generelt raus med et behagelig vesen, en ildsjel. Hennes mann har støttet henne i alle år, også han med en behagelig fremtreden.

Mona informerte om OCD og Ananke, og det ble stilt en rekke spørsmål. Det var viktig å sette fokus på hvilke tvangsformer brukere sliter med. De vanligste er vaske/smitte og sjekketvang, og disse brukerne har en voldsom og slitsom hverdag! Likevel er det flere andre tvangsformer som gjør at livskvaliteten brytes ned! Vi var vel innom alle.

Mona fokuserte også på de årlige weekendsamlinger, i år hos Per's, hotellet på Gol. Vi diskuterte behandling- (også gode eks/erfaringer fra poliklinikken for angstlidelser på Gaustad), forelesere m.v. Videre var vi alle opptatt av hvordan vi bør legge løpet videre på Jevnaker, i første omgang i juni og til høsten. I juli tar både Jevnaker og Oslo ferie.
Et positivt og hyggelig treff.

Mvh
på vegne av Ananke, Jevnaker
Kristine Wirstad

Mona Brester Viig

This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!
©2021 Ananke. All Rights Reserved.

Search