• 9381 7441

Referater fra Tromsøgruppen

Referat fra årsmøtet i Ananke Tromsø 18. februar 11

Det ble bare to oppmøtte på årsmøtet i år. Leder i Ananke sentralt Conrad Hagen og undertegnede. Vi hadde et fint møte likevel, der vi diskuterte mye rundt fremtiden til lokallaget i Tromsø. Jeg sa meg villig til å sitte som leder i lokal laget i en ny periode. Vi ble enig om å ha 3 kanskje 4 møter i året, men med mer innhold for å få mer aktivitet i lokallaget på sikt. Det er også kommet en forespørsel om å delta i et Brukermedvirkningsforum i Psykiatri ved Psykiatrisksenter for Tromsø og Omegn. Yngve sa seg villig til å delta, men vi mangler en vara som kan delta.

Mvh Yngve

 

Referat fra medlemsmøte i Tromsøgruppa 9. september 10

Lenge siden forrige møte, men jeg har vært alvorlig syk i år. Er det fortsatt men det går litt i bølgedaler. Vi fikk besøk av psykolog Kristen Hagen fra Østmarka Sykehus (St. Olavs Hospital Trondheim). Vi ble åtte oppmøtte i kveld, men det ble veldig aktive samtaler allikevel. Visankket mye om OCD. Detå diagnostisere OCD, behandle OCD, om de forskjellige årsakene til hvorfor OCD oppstår hos oss, og hvorfor det slår så veldig forskjellig ut på oss.

Det ble også snakket om muligetene å få komme til behandling ved Spesialposten ved Østmarka Sykehus. Vi hadde en hyggelig kveld, og Kristen er en meget hyggelig person å snakke med så han fikk god respons hos de oppmøtte i kveld.

Mvh Yngve

 

Referat fra medlemsmøte i Tromsøgruppa 10. mars 10

Vi ble bare fire på møtet ikveld, men hadde det hyggelig og snakket mye om forskjellige ting. Vi snakket om personers forskjellige måter å takle medgang og motgang i livet. Vi har alle forskjellige livserfaringer å dele med hverandre. Vi snakket også hva som kunne gjøres annerledes for å få flere til å komme til møtene våre. Det viser seg at når vi har forelesere på besøk. Vi snakket om det å kunne arrangere et helgeseminar om OCD.

Ellers så snakket vi om løst og fast, og hadde det veldig hyggelig i kveld.

Mvh Yngve

 

Referat fra medlemsmøte i Tromsøgruppa 10. februar 10

Lenge siden sist møte nå, men jeg har vært veldig syk i hele høst og vinter. Mye inn og ut av sykehus er fortsatt syk men er blitt litt bedre.

Møtet krasjet med det første medlemsmøte i Mental Helse Tromsø på lenge, så vi som møtte opp til møtet deltok også på møtet til Mental Helse siden mange av oss også er medlem der og. Det ble en trivelig kveld for alle sammen. Vi var bare 3 oppmøtte på Medlemsmøtet i Ananke denne kvelden så derfor slo vi oss sammen med Mental Helse Tromsø.

Vennlig Hilsen fra Yngve

 

Referat fra Medlemsmøte i Tromsøgruppa 18. november 09

Idag fikk vi besøk av Arne og Margunn Strand fra Oslo gruppa.

Arne er leder for pårørende prosjektet i Ananke, og han holdt et foredrag om hva som er intensjonen med prosjektet og hva som er blitt gjort så langt. Han snakket litt om planene videre så langt som det er klart.

Ellers holdt han et innlegg om det å være pårørende til ei som har slitt med OCD.

Margunn holdt et innlegg om det å ha OCD og om sitt liv med OCD.

Det ble stilt mye spærsmål til begge to, og vi hadde en trivelig kveld sammen.

Vennlig hilsen fra Yngve

 

Referat fra medlemsmøte i Tromsøgruppa 22. oktober 09

11 oppmøtte derav 2 besøkende 1 fra OCD skolen og ei fra Bergen som tidligere har jobbet på OCD skolen.

Kristen Hagen fra OCD skolen holdt et fyldig foredrag om OCD og Østmarka. Det ble stilt veldig mye spærsmål fra medlemmene om OCD og OCD behandling. Vi hadde en veldig trivelig kveld med mye spørsmål og svar, men også mye samtaler rundt OCD og behandling av OCD.

Det kom noen nye medlemmer til møtet i kveld, det satte vi veldig pris på.

Vennlig hilsen fra Yngve

 

Referat fra medlemsmøte i Tromsøgruppa 23. september 09

9 oppmøtte derav 3 besøkende fra vestlandet.

Vi hadde besøk av Tore og Karin Johansen, og så kom også Eva Jacobsen.

Vi hadde et meget fint møte med mye samtale og hygge. Tore snakket litt om Ananke og fremtiden. Karin holdt et innlegg om det å være mor til ei som sliter med tvangslidelse. Eva holdt et meget varmt og nært innlegg om sin lidelse. Det var meget interesant å høre på begge innleggene. Ellers ble det mye prat og spørsmål rundt tvanglidelse og erfaringer.

Vennlig hilsen fra Yngve

 

Referat fra medlemsmøte i Tromsøgruppa 26. august 09

Vi ble desverre bare 3 på møtet idag. Vi hadde det veldig hyggelig alikevel.

Valentina som skulle holde ett innlegg om sitt opphold på Østmarka Sykehus, kunne desverre ikke komme på grunn av sykdom.

Vi snakket litt om møtene videre utover høsten, at vi må gjøre noe for å få flere til å komme til møtene våre. Ble enig om at vi kanskje må bli flinkere til å annonsere i lokalpressen i forkant av våre møter. Og få opp flere profilerte foredragsholdere til våre møter.

Ellers så gleder vi oss til neste møte i september, da får vi besøk fra Vestlandet Karin, Tore og Eva kommer på besøk til oss.

Vennlig hilsen fra Yngve

 

Referat fra sommeravslutningen 17. juni 09

Vi hadde sommeravslutning på Peppes Pizza. Desverre ble leder forsinket til møtet, men resten av gruppa startet møtet. Vi var 5 som møtte opp. Vi spiste god mat og snakket om alt mulig og koste oss.

Valentina snakket litt om sitt 3 dagers opphold på Østmarka Sykehus der hun var til utredning av sin tvangslidelse. Vi hadde en hyggelig kveld og skulle bare ønske at det var flere som kunne komme.

Vennelig hilsen fra Yngve

 


Referat fra medlemsmøte i Ananke Tromsø 6. mai 09

Da kom vi endelig i gang, men bedre sent enn aldri. (som det sies)
Det ble et hyggelig møte i Tromsø gruppa.
Vi var 8 deltagere på møtet.

Vi ble enig om en møteplan for 2009, så nå er alle medlemsmøtedatoene satt ut året.
Vi var alle enige om at det må bli mer fart i lokalforeningen, og at vi ønsket å få opp flere foredragsholder til møtene våre.
Det kom flere forslag om hva vi kan gjøre fremover, men vi ønsker alle at det kommer flere medlemmer eller andre interesserte til møtene våre. Vi ble enig om at ett nærmere samarbeid med fylkeslaget til Mental Helse ville kanskje hjelpe oss her nord for å nå flere brukere som sitter der ute.
Vi så for oss at det kunne være en mulighet i å holde et dagsseminar/weekend her nord kunne være bra for å øke kunnskapen rundt Tvangslidelsen, både blant brukere, pårørende og behandlere. Våre medlemmer er spredt over hele landsdelen så det kunne være greit å holde et dagsseminar/weekend slik at flere hadde mulighet til å komme.
Ellers ble vi enig om at leder skulle ta kontakt med lederne i lokallagene til Mental Helse for å kunne skape litt samarbeid for å nå ut til brukerne.

Ellers kan jeg bare si takk for oppmøtet til dem som kom.

Vennlig hilsen, Yngve Nordheim

Referat fra Årsmøte 09.02.09 - Interimstyre i Tromsø

Et godt gjennomført årsmøte hvor det ble dannet et godt styre! Vi takker for velviljen deres og den gode ånd! Vi ser frem til snarlig gjensyn!


Mvh

på vegne av Norsk OCD Forening Ananke,styret i Tromsø

Mona K. Brester Viig

leder lokalforeningen i Oslo / sekretær sentralstyret


Referat fra medlemsmøtet 15.10.08

Vi var 11 voksne og 2 unger på siste medlemsmøte i Tromsøgruppa. Ekstra hyggelig var det at vi hadde nye folk på møtet. Dette setter vi veldig stor pris på. Møtet ble denne gangen holdt ved Clarion hotell, og foreleser var Ann Cecilie Øines. Hun fortalte en sterk personlig historie om sitt liv med og uten tvang, der jeg tror alle kjente seg igjen i noe. Videre ga hun mange gode råd til forsamlingen. Du kan lese en reportasje om henne i fra Sunnmørsposten under menypunktet artikler.

Videre vil hun nok med stor sannsynlighet forelese også for andre lokallag. At folk står frem med sin historie er kjempebra og viktig. Dette ble også markert på slutten av møtet med blomsteroverrekkelse til Ann Cecilie og Valentina.

For de som ikke har fått det med seg stod Valentina frem i Nordlys nylig, og fortalte om sin tvanslidelse(se artikler).

På vegne av Tromsø-gruppa: Ola

 

Referat fra medlemsmøtet 11.09.08

Det ble et meget hyggelig og positivt møte, og vi ble ganske mange.
Velkommen til de nye medlemmene som også var tilstede ved weekendsamlingen på Røros.

Styremedlem lokalt og sentralt, Arne Strand har tatt initiativet og nettopp startet pårørendearbeidet. Han holdt et flott innlegg om hvilke planer han har i samarbeid med to pårørende i Ananke samt en fagperson i miljøet vårt. Han har støttet sin kone med vasketvang i mange mange år. Hun var også tilstede, og hun fikk informert om hvordan hun har slitt med lidelsen.

Vi diskuterte det videre arbeidet i Tromsø, og vi aner konturene av et meget bra styre.
Videre tok vi opp markeringen av Verdensdagen for psykisk helse, hvor og hvordan det skal markeres i Tromsø, og hva som videre bør stå på dagsorden.

Det ble også en interessant og rørende prat vedrørende den enkelte bruker. Det er også strevsomt for familiemedlemmer når deres nærmeste blir rammet av tvangslidelsen. En mannlig pårørende som var sammen med sin kone sa følgende: «Man kan ikke sparke kjærligheten på dør bare p.g.a en sykdom»!

Takk til Tromsø kommune for at vi kan holde medlemsmøtene her.

På gjensyn.

Mvh
på vegne av Norsk OCD Forening Ananke
Arne Strand og Mona Brester Viig

 

Referat fra medlemsmøte i Tromsø 18 juni.

Vi skulle etter planen arrangere sommeravslutning med pizza for våre medlemmer her i Tromsø onsdag 18 juni. Dessverre dukket kun jeg og et annet styremedlem opp på møtet, slik at dette ble vanskelig å gjennomføre som planlagt. Vi to som kom benyttet imidlertid anledningen til å starte planlegging av høstens aktiviteter.

Vi ble enige om å ha styremøte onsdag 3 september klokka 20.00. Vårt styre i Tromsø vil få en mer spesifisert innkalling til dette senere. Vi vil bruke dette møtet til å planlegge medlemsmøtene (et hver måned) her til høsten. Vi ser for oss å arrangere neste styremøte på samme plass som tidligere etter avtale med Tromsø kommune, da dette fungerer utmerket som møtelokale med sin hyggelige og uhøytidelige atmosfære.

Vi håper å møte mange nye medlemmer til høsten! Vi i Tromsø er nemlig veldig snille, og vi setter stor pris på om flere kommer for å snakkke med oss :)

Med vennlig hilsen Lene Åsberg, leder i interimsstyret.

Referat fra medlemsmøte til Mental Helse i Tromsø 15.05.2008
MENTAL HELSE I TROMSØ INVITERTE NORSK OCD FORENING ANANKE, OSLO TIL DERES MEDLEMSMØTE 15.05.08

Det ble en hyggelig kveld med mange mennesker; medlemmer i Mental Helse m.fl., pårørende og èn representant fra Lærings,- og Mestringssenteret. Fotografen fra bladet «Virkelig» var også tilstede. Lokalet ligger vegg i vegg med svømmehallen på Alfheim.

Vi ble møtt med brede smil og koslig musikk. Medlemmer i MH spilte og sang. Kaffe og deilig hjembakt ble servert, og loddsalg. Det ble tid til en uformell prat.

Leder Kari Bakken i MH informerte, og hun leste også opp et nydelig dikt. Så ble det presentasjon av Oslomedlemmet Geir Langård og undertegnede.

Først ble de fremmøtte informert om OCD og hva slags behandling brukerne bør få. Flere kjente til denne lidelsen. Undertegnede opplyste også om tilleggslidelser. Det kom flere spørsmål både om dette og behandling av OCD. Pårørende var opptatt av hvordan de bør opptre sammen med sine barn som er rammet av denne lidelsen. Norsk OCD Forening Ananke ble presentert.
Undertegnede informerte litt om egen OCD og sosial angst.

Oslomedlemmet og vara Geir Langård holdt et flott innlegg om sin OCD og den generaliserte angsten han har hatt i mange år. Han er videre veldig opptatt av at psykisk lidende, her OCD, ikke bør skamme seg over å være rammet. Geir er også meget fagrelatert, og han vinkler foredragene på en forståelig og menneskelig måte. Han har bl.a holdt innlegg ved flere høyskoler.

Det ble ikke så mye tid for representanten fra Lærings, og Mestringssenteret i Tromsø. Blant annet ønsket hun at brukere skulle få større plass i senteret slik at disse kunne informere hvordan de mestrer sin hverdag.

Takk til Mental Helse Tromsø som tok seg tid til å vie det meste av kvelden til oss.

Lykke til videre i deres arbeid.

Mvh
på vegne av Norsk OCD Forening Ananke

Geir Langård Mona K. Brester Viig
repr. Oslo

 

Referat fra medlemsmøte i Tromsø 08.05.2008

Leder fra lokallaget i Bergen Karin Johansen - hennes mann og en av medlemmene i Bergen Jonas hadde tatt turen til Tromsø denne gangen. Jonas var der for å fortelle - holde foredrag om sin lidelse og Karin fortalte kort om hvordan det var i Bergens avdelingen.

Vi var syv stykker totalt. Jonas holdt et engasjerende foredrag hvor han trakk med tilhørerne. Jeg tror alle var godt fornøyd med møtet og det var hyggelig å få anledning til å møte noen av foreningens medlemmer i Tromsø.

jonas
Jonas holdt et engasjerende foredrag

Hilsen

Karin

 

Referat fra medlemstreff i Tromsø 28.04.2008

Hei igjen!

Jeg var nok en gang spent på hvor mange som ville dukke opp på møtet vårt her i Tromsø denne kvelden. Vi har jo som kjent slitt litt med å få folk til å møte opp ved tidligere anledninger. Jeg ble derfor glad da jeg fant både et kjent fjes og et helt nytt fjes ventende ved bordet på Peppes. Da ble jeg iallefall ikke alene. I tillegg dukket enda et trofast medlem opp like etter meg. Dessverre ble det med oss fire, og jeg sier kun dessverre av den grunn at vi hadde plass til så mange flere rundt bordet.. Og fordi jeg skulle ønske at flere kunne være en del av den hyggelige sammenkomsten vår. Men koselig var det uansett :) Med en fin og åpen dialog oss imellom!

Håper flere dukker opp neste gang! Og takk for god pizza, Ananke :)

Hilsen og klem fra lokalgruppa i Tromsø

-Lene


Kommentar fra webansvarlig: Se under Nyheter - foreningen Mental Helse i Tromsø gir oss ekstra drahjelp i vårt informasjonsarbeid om OCD i Tromsø.

This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!
©2021 Ananke. All Rights Reserved.

Search